annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Skriv och sprid!

Publicerad 2014-02-08 19:09:41 i Allmänt,

Summeringens period pågår. Antingen genom att jag ibland stillsamt ger mig tid för reflektion och låter mina tankar fritt flöda om det jag varit med om. Eller fortsätter att dokumentera det jag varit med om. Det inspirerar att få sätta ord på sina erfarenheter och låta dem få spridas i olika sammanhang. Har i dag skrivit sista meningen på en mindre artikel som förhoppningsvis får plats i det kommande numret av Fotkirurgisk tidskrift. En personlig berättelse om en resa i sjukvårdens värld, med patientens glasögon. Mest med fokus på foten och dess omvandling. Viktigt att vi patienter, konvalescenter och före detta brukare av sjukvård vill berätta och vågar tro att våra erfarenheter kan berika den personal som är i beredskap att ta hand om oss. Vi ska inte heller glömma eller förringa vilken betydelse våra berättade erfarenheter kan ha för andra kommande patienter. 

För er som följt mig under en tid, jag går på promenader! Äntligen! Avskyr dock de isfläckar som kämpar sig kvar på osaltade och osandade vägar. Men jag har nått ett av mina mål, jag tar en promenad när jag vill och nästan hur jag vill! Nu fattas bara en resa till något efterlängtat mål där fötterna ska bära mig genom spännande gränder och inspirerande sevärdheter. Eller varför inte en fest med bästa musiken där jag rockar loss på dansgolvet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela