annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Fötter och sommarblommor

Publicerad 2014-09-22 22:04:59 i Allmänt,

Jag inser att tid inte finns att dokumentera på detta forum så frekvent som jag en gång tänkte. Någon sa till mig att det nog beror på att det går så bra, att mitt liv som fotledsprotesbärare och bärare av sjukdomen Marfans syndrom, inte dominerar, att det finns så många andra delar av livet som har större betydelse. Och det är nog så det är. Ändå går det inte en dag utan att jag påminns om det, på ett eller annat sätt. Dock fokuserar jag för det mesta på det som är positivt."I dag kunde jag göra det. I dag hade jag mindre ont där, eller där. Och jag kan ju faktiskt gör det här." 
Tänker om min fot, ja om båda mina fötter gör jag ofta. Dessa två är trots allt de som bär mig framåt, som jag måste behandla och förebygga. Annars går delar av mitt liv förlorat, det som jag precis vunnit. Det är därför jag blir lite upprörd när jag i dag ringer ortopedteknik för att beställa nya inneskor med inlägg. Jag som numera vill mina fötters bästa och tänker på dem innan de skriker på mig. Ja, jag vet att jag tidigare tackat och bockat för vad ortopedteknik har gjort för mig. Det gör jag fortfarande, jag är djupt tacksam gentemot alla de som arbetar där för mig och mina medmänniskor. Irritationen riktar sig mot systemet eller något annat som jag inte rikitigt vet vad det är. Varför ska det ta upp till ett halvår innan jag kan få ett par nya inneskor, som jag dessutom är beredd att betala för själv? Det är något som är konstigt. Ett halvår kan fördärva, kanske inte hela min framgång, men en del av den om jag går med dåliga skor. Jag är alltså lite arg och funderar över alternativ. Annars mår jag bra och hoppas på en "led- och muskelvänlig" vinter. Har dessutom fullt upp med att hålla mina sommarblommor vid liv i mitt inglasade uterum. 

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. År 2016 var det dags för reparation av protesen, Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela