annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

En ny tanke och ett gott slut

Publicerad 2013-12-27 23:18:00 i Allmänt,

Under dessa mellandagar har jag drabbats av bryderier som jag nu delar. Har tidigare berättat om hur jag från och till drabbas av en faslig klåda omkring fotleden. Fläckar liknande eksem har uppstått. Deras irriterande närvaro har fött en något märklig tanke. Kan jag vara allergisk mot metallen eller plasten som protesen består av? Den sitter där den sitter och allergin kanske uppenbarar sig just på huden. Nickelallergi är ju inte ovanligt. Har tidigare aldrig drabbats av det och hoppas ju innerligt att det inte är så, men en liten oro finns där. Men ingen panik har uppstått för det. Vet ju nu att det kommer tid för återbesök till läkaren om ett par månader och är fläckarna kvar då så ska de inte få vara det i fred!
Marfanföreningens medlemsbulletin gav inspiration. Tack för den! Underbart med alla engagerade människor som vill vara med och bidra genom att sprida information. Extra positivt överraskad blev jag när föreningens årsmöten både 2012 och 2013 besöktes av ”min” före detta hjärtläkare Eva Mattsson. Hennes mission på årsmötena var naturligtvis att prata hjärta och kärl. Hennes mission till mig år 1997 var ju konstaterandet att det just var Marfans syndrom jag hade. Även hon är värd min beundran av kombinationen profession och gott omhändertagande. Kanske återses vi på ett kommande årsmöte. Ska göra allt för att försöka vara med nästa år.
Året 2013 är det inte många dagar och timmar kvar av. Att det året skulle innehålla en ny fotled hade jag föga aning om för ett år sedan. Jag är lycklig över att det blev som det blev och ser fram emot nya framsteg i livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. År 2016 var det dags för reparation av protesen, Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela