annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Bearbetning och betraktarens öga

Publicerad 2013-11-12 20:56:03 i Allmänt,

Ett märkligt intresse för det kirurgiska ingreppet vid isättning av en fotledsprotes har uppstått. Trodde jag aldrig skulle ta sin boning i mig. Jag med mina rädslor och nojor för att se blod och dylikt. Youtube serverar den ihärdige sökaren nästan allt och efter en stunds letande var listan lång på diverse klipp, kortare och längre, många mycket pedagogiska för den ovane. En klar fördel att längden på klippen visas innan de går i gång. Och att pausaknappen finns. För mig och andra som är i bearbetningens stund. Några klipp i dag. Kanske några till i morgon. Fascinerande. Imponerande. 
Och nu till vad som hände i betraktarens öga. Tog en bild på det fint läkande såret på foten, för min egen dokumentations skull. Lekte en stund med bilden på Instagram. "Vilken vacker bild", tänkte jag plötsligt. I mina ögon blev mina nojor något vackert, där och då blev läkningsprocessen en bildligt talande process som jag tyckte om. Jag delar den med er som klarar av, just för det vackra som uppstod. Ni andra, hoppa över scrollandet och återgå till något annat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. År 2016 var det dags för reparation av protesen, Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela