annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Eva Mattsson och Karins kök

Publicerad 2014-10-28 22:18:51 i Allmänt,

Ja, hon kände igen mig, min före detta läkare Eva Mattsson. Några år äldre sedan slutet på nittiotalet, lika kunnig och med ett speciellt intresse för oss med Marfans syndrom. Jag blev imponerad, kände mig sedd och ihågkommen. Jag skriver alltså om den 10 oktober, en hyfsat vanlig fredag på Karolinska sjukhuset och samtidigt hyfsat speciell för oss med Marfans syndrom som genom föredrag var i fokus utifrån olika läkares specialistområden. Eva var där med färsk information om hjärta och kärl från en Marfan-konferens i Paris. Under mitt korta och betydelsefulla samtal med henne höjdes mina mörka ögonbryn ytterligare några millimeter, när hon kom i håg de två finaste upplevelserna i mitt liv, adoptionerna av mina söner. Det var Eva som författade de oerhört viktiga läkarintygen som krävdes för att tillstyrka min hälsas prognos i förhållande till ett kommande föräldraskap. Tack Eva!
Fyllda med tidigare förvärvad kunskap, nu uppblandad med ny sådan, samlade Svenska Marfanföreningens styrelse i hop sig och tillbringade därefter två dagar i kassören Karins kök i Huddinge. Hjärnor och pennor glödde, varvades med smattret av Karins laptop,enormt god vegetarisk mat och ett och annat skratt när vi delade erfarenheter och berättelser från våra alldeles egna liv. En fantastisk blandning som resulterade i riktigt bra arbete för föreningen och våra medlemmar. Många likes markeras för den helgen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. År 2016 var det dags för reparation av protesen, Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela