annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Vi vill värme och svett

Publicerad 2014-02-17 21:19:21 i Allmänt,

Ingen sprängande nyhet när jag nu skriver att träning ger resultat och en känsla av att själ, kropp och psyke mår bra. Kan kroppen verkligen längta efter att använda sina muskler, frivilligt starta sitt värmeaggregat och samtidigt med svettdroppar försöka hålla termostaten på en behaglig nivå? Kan den verkligen sukta efter det? Kan jag vara en av dem som ärligt säger att jag längtar efter fysisk utmaning? Ja, det är verklighet för mig, och för många andra som också upptäckt denna enkla och oftast biverkningsfria medicin. Min kropp har insett att det är så. Vi vill träning. Vi vill värme och svett. Vi vill må bra. Men det måste vara vi. Inte bara jag som suktar och vill. Min kropp säger ibland nej med en diffus muskeltrötthet eller mer specifik värk i muskel eller led. Innebär väntan och återhämtning tills vi åter igen vill, tillsammans.

Denna nystart i motionsvärlden uppstod genom uppmuntran utifrån, inspiration och till sist en egen inre motivation. Med fröjd fortsätter jag att öppna dörrar, nu till gymet där inläggen byter skor, flaskan fylls med vatten och gym-ägarnas glada ansikten hälsar mig välkommen. Lagom styrketräning för hela kroppen i kombination med konditionsträning på cykel och trampmaskin. Avslutande utmaning med mig själv i ”plankan”. Tår i golvet, raklång över liggdynan med armbåge och underarm i golvet. En minut och femton sekunder är det dagsaktuella rekordet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela