annelita.blogg.se

Fotledsprotes (ankle prosthesis) - ta beslut om - genomföra - leva med OCH om Marfans Syndrom

Minusgrader och vita klisterkvitton

Publicerad 2014-01-15 20:55:37 i Allmänt,

Det behövs inte mycket kyla för att leder ska stelna till. Har det blivit värre med åren eller har jag inte förstått kombinationen kyla –stelhet –mer ont?  Javisst har jag länge förstått det, men kanske har det förvärrats i takt med antalet födelsedagar. Det kändes åtminstone när termometern sänkte sig till 10 minusgrader häromdagen. Tänker ibland tanken täck-byxor och moon-boots, att det skulle vara hälsosamt just för mig. Blir lika fort klar över att det inte kommer att ske. Någon värdighet måste man ju få ha kvar nu när snygg-skorna nedgraderades till käcka walking-shoes. Stilen, jag tänker ju på stilen. Vad skönt att protesen sitter där den sitter. Inbäddad i diverse inre kroppsdelar och ligamemt. Hoppas att den inte fryser eller blir stel i sina gångjärn. Det räcker att det knakar och gnisslar i de äkta lederna

Har snart fyllt ytterligare ett gult ( kanske är det andra färger som gäller utanför min region..) högkostnadskort med vita klisterkvitton. ”Vinner” sedan nästan ett helt år gratisvård i vilket landsting som helst i hela Sverige. Är inte det en supervinst att skryta över! Det går fort med klisterkvittona när man är en flitig sjukvårdsbesökare. Tänker att det är enormt stort att vi har detta ”gulekortsystem” i Sverige. Jag är tacksam och jublar över detta i dag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anneli Jonsson

Bloggen har skapats utifrån att jag 2012 stelopererade några leder i min vänstra fot och 2013 fick en fotledsprotes insatt i samma fot. Jag fick en diagnos 1997, Marfans Syndrom, vilken är orsaken till mina fotbekymmer samt andra symtom som jag haft från födseln. Bloggen handlar även om livet med Marfan. Med anledning av Marfan har jag opererats för skelögdhet, burit korsett pga skolios samt genomgått ett hjärtklaffsbyte. Marfans syndrom är en ovanlig sjukdom och kan periodvis vara påfrestande att leva med. Viktigt att vi som har diagnosen sprider kunskap och erfarenhet om den. Mitt liv är för övrigt högst vanligt; en livspartner sedan en ofantlig mängd år, två fantastiska och livsinspirerande barn samt ett arbete med hög utmaningsfaktor inom socialt arbete.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela